Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CD&V Herenthout met slogan “Fier op Huirtuit!” naar gemeenteraadsverkiezingen

cd&v Herenthout 2024

Woensdagavond is de modellijst van cd&v Herenthout unaniem goedgekeurd. 'Deze evenwichtige modellijst bestaat uit 15 sterke kandidaten die door hun achtergrond en binding met Herenthout een meerwaarde zijn voor het bestuur van onze gemeente', zegt lijsttrekker Aaron Helsen, zoon van schepen Maurice.

'5 kandidaten staan voor de eerste keer op onze lokale cd&v lijst: - Aaron (31) is als lijsttrekker en kandidaat-burgemeester het gezicht van de vernieuwing en verjonging, en heeft een financiële achtergrond. - Hanne (34) staat op de 4de plaats en is tewerkgesteld als maatschappelijk werker. - Bart (63) heeft als Eerste Hoofdinspecteur van politie op rust  een speciale aandacht voor alle veiligheidsthema’s en staat op de 7e plaats. - Lea (71) staat als voorzitter van Samana op de 13e plaats. - Kristof (41) is werkzaam in de horeca en staat op de 14e plaats.

Daarnaast hebben we kandidaten die al een eerste ervaring hebben opgedaan en opnieuw met veel goesting, motivatie en ambitie naar de kiezer trekken. - Sonia (55) is werkzaam in WZC Boeyendaalhof en staat op de 2e plaats.

- Raf (42) staat als financieel manager op de 5e plaats. - Charlotte (28) is juriste sociaal recht en staat op de 6e plaats. - Julien (73) is na een lange carrière bij Audi op rust en staat op de 9e plaats. - Viviane (72) staat op de 10e plaats en doet al 45 jaar vrijwilligerswerk.

- Ann (52) is onze lokale ondervoorzitter en staat op de 11e plaats. Alle uittredende mandatarissen nemen hun verantwoordelijkheid en steunen door hun deelname volop de vernieuwing en verjonging. - Paul (63) staat als uittredend lid BCSD (Bijzonder Comité Sociale Dienst) op de 3e plaats. - Chantal (60) staat als uittredend gemeenteraadslid op de 8e plaats - Wim (59) is eveneens een uittredend gemeenteraadslid en staat op de 12e plaats.

- Maurice Helsen (59) is uittredend schepen en gewezen Vlaams parlementair en duwt de lijst. Ze zullen de nieuwe generatie met raad en daad blijven bijstaan. Het partijbestuur werkt momenteel onder de baseline “Uw welzijn, onze zorg” aan een al even sterk programma waarin de thema’s welzijn en zorg, veiligheid, en betaalbaarheid centraal zullen staan.

 

“Fier op Huirtuit!”

'Als algemene slogan werd gekozen voor “Fier op Huirtuit!”, want …dat zijn we! Onze ambitie is om het in oktober minimum even goed te doen als 6 jaar geleden. Daarnaast wensen we de lopende dossiers zoals o.a. zaal Lux, het jeugdhuis, de renovatie van de gemeenteschool, en de creatie van kmo-gronden aan Moerbroek en op de site Serneels verder af te werken.

Dankzij een gezond financieel beleid en een goede samenwerking tussen het bestuur en de gemeentelijke diensten, werd er deze legislatuur veel verwezenlijkt zoals de uitvoering van de site Serneels met de nieuwe huisvesting van de technische dienst, de brandweer en het Rode Kruis, een nieuwe atletiekpiste, de afwerking van het Huis van het Kind, het nieuwe stoetmagazijn, een nieuw onderkomen voor de heemkring, …

Daarnaast zorgden o.a. de invoering van een zone 30 in het centrum, schoolstraten, circulatieplannen, het ontmoedigen van sluipverkeer op landbouwwegen, de ANPR camera’s en trajectcontroles, … voor meer (verkeers)veiligheid en voor het behalen van het label van “verkeersveilige gemeente”. Op dit elan wensen we na 13 oktober verder te gaan', besluiten Aaron en Maurice Helsen in koor.

cd&v Herenthout 2024

Deel dit artikel